Žlábek

Žlábek mají krasobruslařské nože po celé délce od zoubků až po patku.

Věděli jste například, jak zásadní vliv na rychlost skluzu a na schopnost vést dráhu nože po oblouku v hlubokých hranách má hloubka a tvar žlábku?

Věděli jste, v jaké vzdálenosti od zoubků potřebuje bruslař mít žlábek vybroušený, aby poskytoval oporu do strany i v okamžiku, kdy se nůž ledu těsně před odrazem dotýká právě v přední části u zoubků?

Věděli jste, jaký poloměr žlábku je pro vás optimální, aby fungoval co nejlépe?

Mají mít všichni bruslaři stejně hluboký žlábek?

Víte, jaký poloměr žlábku máte na bruslích vybroušen právě teď? Víte, jak to lze zjistit?

Jak lze při broušení docílit na milimetr přesně požadovaného poloměru žlábku?