Faktorů, které ovlivňují výkon hokejisty nebo krasobruslaře na ledě, je mnoho. Počínaje stylem jízdy a bruslařskými dovednostmi, momentální fyzickou a psychickou kondici, typem nožů a způsobem jejich nabroušení, až po aktuální hmotnost bruslaře a dokonce „teplotu“ a kvalitu povrchu ledu. Toto vše se navíc v čase mění.
Vytvořili jsme podmínky pro to, abychom dokázali Vaše nože nabrousit pokaždé přesně tak, jak vyhovuje právě Vám. Tím Vás zbavíme nepříjemné nutnosti znovu a znovu se adaptovat na „jinak“ nabroušené brusle.
Geometrické parametry hran nožů mají na skluz a chování nožů obrovský vliv. Klíčový je podélný tvar křivky nože. Ten je daný typem při pořízení a v průběhu životnosti nožů se mění jen málo. Důležitý je ale i tvar a hloubka příčného žlábku. Ten můžete při broušení pozměnit snadno a u různých bruslařů se může významně lišit.
Zasloužíte si, aby Vaše nože byly vždy přesně takové, jaké vyhovují právě Vám. Každý bruslař je totiž originál. Pomůžeme Vám zjistit, jaký je Váš optimální poloměr žlábku a pokaždé, když si necháte nabrousit brusle u nás, budou tvar a kvalita hran a žlábků nožů přesně takové, jaké Vám vyhovují nejlépe. Ano, bude nás zajímat, jak se vám jezdí a zda vám aktuální poloměr žlábku vyhovuje. Pokud si nejste jistí, doporučíme Vám vhodný poloměr na základě informací, které nám poskytnete.
Naším cílem je zajistit pro Vás při každém broušení vždy přesně takové vlastnosti nožů, na jaké jste zvyklí. Uděláme vše proto, abyste měli péči o vaše nože co nejjednodušší a abyste mohli svým nožům stoprocentně věřit. Kdykoliv. První minutu nebo po dvaceti hodinách na ledě po nabroušení. Každé broušení bereme skutečně vážně a zodpovědně, protože dobře víme, jak moc je pro Vás důležité.
Při každém broušení do naší elektronické databáze zaznamenáme veškeré důležité parametry broušení. Zejména jde o použitý typ a příčný poloměr brusného kotouče, počet průchodů kotouče, datum a čas, kdy jsme broušení provedli a případné zvláštnosti, které jsme na ostří nožů mohli objevit.
Díky tomu už nikdy neztratíte přehled o tom, kdy a jak byly vaše nože nabroušeny. Umožníme Vám prostřednictvím elektronického čipu zkontrolovat si, kdy a jak byly Vaše nože v minulosti broušeny a kdy bude optimální je nabrousit příště. Naše záznamy v kombinaci s počtem odbruslených hodin se pro Vás mohou stát jasným vodítkem k rozhodnutí, kdy je již ten správný čas nechat nože znovu nabrousit.